top of page
Just Dare to Perform Parachutespringen_edited.jpg

just dare
to perform

Aanleiding

 

Een nieuwe directeur wilde graag met een nieuw vizier starten. Echter had hij te kampen met de beschadigde betrouwbaarheid van het voormalige directie. Daardoor was er onderling vrijwel geen kennis en ervaringsuitwisseling meer aanwezig. Iedereen werkte hard, maar de behoefte aan synergie als team kwam niet van de grond. Daar wilde deze directeur mee aan de slag.

aanpak
 

Roeland ten Napel heeft met de directie de essentie naar boven gehaald door met alle afdelingsmanagers interviews te houden. Vervolgens is er een vertrouwelijk document opgesteld en toegelicht aan de directie. Om de dynamiek van ‘wij-zij’ te doorbreken hebben de managers en directie twee maanden situaties genoteerd van zaken die voor verwondering en verontwaardiging zorgden. Aan de hand daarvan zijn we gestart met de groepssessies, waarbij ieder zijn situatie inbracht, luisterend naar elkaar. Het ontbreken van weerstand in deze sessies was voor ieder een eye opener. Het bieden van een praktische structuur was van grote toegevoegde waarde en leidde direct tot gebruik van die structuur.

resultaat
 

We hebben als resultaat een nieuw contract met elkaar gemaakt en de bereidheid om met elkaar te werken aan de gezamenlijke doelen. Men beseft dat er nog een weg is te gaan, echter is er nu de wil om met elkaar te leren en samen te werken. De complimenten vanuit de belangrijkste stakeholders zijn al geuit. Er is iets in werking gesteld wat vertrouwen geeft. De confrontatie met de werkelijkheid mag er zijn en van het oude gedrag (lang niet altijd even effectief) werd afstand genomen.

culemborg_vrij_006-900x600
foto natuur flip over
hands-puzzle
Boshut - Het-Rijk-van-Naarden-001
Boehringer Ingelheim 04-09-2017 0019
kooken samen
outdoor cooking
kampvuur meeting
bottom of page